Hytteeierlaget har fått nytt medlem - og vi har fått nye naboer.

Hytter bytter eiere. Det skjer også i Grødalen. Medlemmer går ut av laget og nye kommer. Vi får oppgitt hjemmeadresse, men hvor har de nye medlemmene hytte tro? Jeg har besøkt et av våre nye medlemmer.

Etter at det ble kjent at våre gode hyttenaboer skulle selge hytta si, har vi gått og vært spente på hvem som skulle bli våre nye naboer.

Så en dag dukket det opp en e-post fra Ella Kristi med ønske om å bli medlem i hytteeierlaget.

Tro hvor hun har hytte? Svaret kom noen dager senere da Arve - vår tidligere hyttenabo - ringte og fortalte at nå var hytta solgt, og de nye eierne var Ella Kirsti, med mellomnavn Ødegård, og Endre Blomsø. Og hva er vel mer naturlig - og hyggelig - enn å avlegge et besøk og ønske dem velkomne som naboer.

Det var dverg-schnauseren Stinus som ønsket oss velkommen, men Ella Kristi og Endre var ikke langt unna.

De flyttet inn i begynnelsen av august, og da vi stakk innom hadde de allerede vært her i 14 dager.

Bosatt i Bergen og hytte i Grødalen? For oss som har knapt 45 min. å kjøre til hytta, høres det unektelig ut som en lang hyttevei helt fra Bergen. Spørsmålet må jo komme: Hvor mange timer bruker dere i bil fra Bergen hit til Grødalen? 10 timer i bil, men det er jo bare 45 min med fly til Molde legger Ella Kristi kjapt til, og der skal vi ordne oss så vi har en bil stående.

Så for disse to er avstand ikke noe problemer, når de begge er enige om at de har hytte i Norges vakreste dal.

Ella Kristi er født og oppvokst på Sunndalsøra. Foreldrene bygde hytte, med utsikt over Fiskbuvatnet og Alfheim, allerede i 1969/70, så hun har et nært og godt forhold til dalen fra barnsben av.  Foreldrehytta er nå overtatt av bror Magne, og med enda en bror, Jan, også med hytte i dalen, er det duket for mye sosial familiekontakt. 

Sammen har Ella Kristi og Endre også lang «fartstid» i Grødalen med bl.a. flere påskeopphold på Alfheim, og har i flere år vært på leting etter egen hytte i dalen.

Nå er drømmen gått i oppfyllelse, og de har så langt storkost seg i nydelig augustvær.

De har enda en hel uke igjen av ferien før de må dra tilbake til Bergen.

Vi takker for en hyggelig prat og håper det blir flere - kanskje allerede til høsten. Rypejakt blir nevnt   Men først skal de ha en uke på Svalbard i september.

Aud Lundli

Flere artikler