Heimfjellet - et tureldorado både sommer og vinter

Heimfjellet er fjellpartiet mellom Grødalen og Sunndalen. Heimfjellet strekker seg fra Svorundtjønnin og Kollifjellet i øst og til Stoplan i vest.

Østre del av Heimfjellet når du lettest ved å følge sti med start fra Tøftvangen/Gjerdavangen. Bilde 1 viser kart over området fra Tøftvangen/Gjerdavangen og opp til Mikkeltjønn, mens på bilde 2 er det skissert aktuelle «adkomstveier» på et foto. Samtlige bilder er tatt med mobiltelefonkamera. Kvaliteten er deretter. Artikkelforfatterens fotofaglige kompetanse er heller ikke noe å skryte av.

Inntegna løypetraseer angir kunne hovedretninger. De 2 barmarkstiene (merket med rødt) er imidlertid tydelige. Turen opp til Mikkeltjønn tar ca. 1 time.

Vinterløypa er merket med blått. Denne turen tar også ca. 1 time. Det anbefales skifeller ved oppstigningen. For å ha full glede av nedfarten bør en ha normalt gode skiferdigheter.

Både barmarkstiene og vinterløypa er godt rydda.

 

Mikkeltjønn (bilde 3) er et godt utgangspunkt for turer både sommer og vinter. Bildet er tatt på sørsida av tjønna. Turer til Svorundtjønnin, Kvannfjellet og Mardølshø går i relativt lett og i tørt terreng. Oppe på fjellet er det en masse sauestier som lett kan forvirre. Terrenget forteller imidlertid på en god måte hvor det er mest hensiktsmessig å legge veien. Det er fisk i Mikkeltjønn, men etter hvert noe «overbefolket».

Svorundtjønnin (bilde 4 og 5) ligger ca. 45 min. gange fra Mikkeltjønn. Turen gir fin utsikt mot m.a. Hafsåsen og Gruvedalen. Svorundtjønnin gir også muligheter for fiske.

Kvannfjellet (bilde 6 og 7) ligger litt vest for Mikkeltjønn, og nærmere Sunndalen. Oppe på Kvannfjellet er det flott utsikt mot Oppdalsbygda. Kvannfjellet er også et godt utgangspunkt for videre tur til Mardølshø. Fra Mikkeltjønn tar turen ca. 45 min.

Mardølshø (bilde 8 og 9) viser «hovedveien» fra Mikkeltjønn til Mardølshø. Dette er en særlig populære skitur. Fra Mardølshø kan en gå videre via Løstølshø og ned på Løsdølsvatnet (se egen artikkel). På Mardølshø har du flott utsikt både mot fjellområda på sørsida av Grødalen og mektige Trollheimsfjell på nordsida av Sunndalen. Fra Mikkeltjønn tar turen ca. 1 time.God tur i et naturskjønt fjellområde!

Peder Magne Solheim 

Flere artikler

 • Hælfjellet - utsikt så det held

  Knapt noko fjell som omkransar Grødalen kan by på betre utsikt enn Hælfjellet.

 • Vanghøa rundt.

  Å ta turen rundt Vanghøa er en lett tur for de aller fleste. Rik på opplevelser både på utsikt, blomsterprakt og fine fiskevann.

 • Heimfjellet - et tureldorado både sommer og vinter

  Heimfjellet er fjellpartiet mellom Grødalen og Sunndalen. Heimfjellet strekker seg fra Svorundtjønnin og Kollifjellet i øst og til Stoplan i vest.

 • Storvatnet - Fiskbuvatnet rundt

  Har du lyst på en kort, men fin tur i dalen, er en rundtur rundt Storvatnet og Fiskbuvatnet et godt alternativ.

 • Svartsnyta

  Der Grødalen er på sitt smaleste og høyeste, og der dalen svinger og åpner seg mot Stortæla, ligger et av de mest spennende områdene i dalen. Tre kilometer fra Steinbrua, like ved vannskillet ved Hammartjønna, starter stien mot Svartsnyta.

 • Svøubotn

  På jakt etter sjelfred og en flott fjellopplevelse? Svøubotn ligger der og venter på deg. Fiskestanga bør du ta med i sekken....

 • Løstølvatnet

  Turen opp til Løstølvatnet er relativt lett og gir mye igjen i form av utsikt i alle retninger. Et forfriskende bad etter oppstigningen kan kanskje også friste....