Kantarellsessongen er i gang.

Om årets høsting av kantarell blir like god som forrige år vet vi enda ikke, men i dag, 29.08 høstet vi ialle fall årets første av arten i Grødalen.

Høsten er tid for høsting.

Forrige år høstet vi både blåbær, tyttebær og kantareller uten at vi måtte gå alt for langt fra hytta.  I år har vi ikke funnet særlig mye bær, og er spennt på om det samme gjelder kantareller.  En kort ettermiddagstur vart dette dagens "fangst". Fine gule kantareller. 

Etter å ha soltørket en stund og børstet fri for rusk, smakte de nyyydelig, surret i føltemelk, som tilbehør til elgbiff.

Det er mange måter å konservere soppen.  Det mest vanlige er vel å tørke, eller sylte den.

En god oppskrift jeg har fått på sylting, gir jeg gjerne videre

Syltelake:

1/2 l sylteedikk (7%) gis et oppkok sammen med 750 gr. sukker

Soppen renses og forvelles i litt vann.  Legges i rene glass med laken, sammen med:

2 fedd hvitløk

5 nelliker

litt helt kanel

Smaker utrolig godt til en kjøttrett.

Er det noen "der ute" som har flere sopptips, og vil gi de videre til oss, vil vi sette stor pris på det.  Ring eller send oss en e-post.

Med ønske om en fortsatt fin høst.

Aud Lundli

Flere artikler