Dugnad i Vanglia

Lørdag den 19.oktober gjorde en liten, men svært aktiv dugnadsgjeng en jobb det står stor respekt av. Ei ny løype vart ryddet fra Vangsætra opp Vanglia.

Vi hadde nok ønsket at værgudene var mere på vår side, men men.... 

Om det var været som var grunnen til at så få møtte på dugnad, er ikke godt å vite.  Vi som møtte fikk ialle fall en fin dag på skogen med bål- og kaffekos - og ikke minst en kjempeinnsats med motorsag og kvistrydding. Vi rakk mye på de fem timene vi holdt det gående.

Dugnadsgjengen besto av Peder H. Peder Magne S. Svein I. Ragnar M. Jon, Marit og Aud L.  Ragnar drog rett opp lia og jobbet seg nedover fra skoggrensa.  Mere såg vi ikke til han før vi samlet oss for å dra hjem.  Vi andre seks jobbet oss oppover.  Mye stor skog og mye kvist vart ryddet bort fra traseen, som Peder hadde merket dagen i forveien.

Litt arbeide gjenstår, men målet er at når vinteren kommer for fullt, skal det bli en fin løypetrase for skigående i alle aldre, og ikke minst en løype som Røde Kors får god nytte av om uhell skal skje og de må bruke skuter opp lia.

Som sagt, noe rydding av løypa gjenstår.  Så er det noen som gjerne vil gjøre en innsats med rydding, så ta kontakt med Peder Hagen.  Han vil fortsette å organisere jobben videre.  Men noen organisert dugnad blir det ikke før det blir vår/sommer.

Aud Lundli

 

Flere artikler