PÅSKE MED VÅRFORNEMMELSER

Påske kom seint i år, og det er ingen tvil om at våren er i annmars. Men det stopper ikke Røde Kors sin stab. De er på plass, som alltid, på Røde Kors-hytta ved Vangshaugen.

Kalenderen viser at vi er kommet til den 19. april og gradestokken viser 10 varme grader.  Det er vår - også i Grødal`n.

Det er langt mellom at påske kommer så seint som i år. Men på Røde Kors sin hytte er staben - som alltid i påske - på plass.  

Da jeg stakk innom idag  var de ifull gang med å steke vafler på terassen, og både to og firbente sto i kø ved vaffeljernet i håp om å få en smak.

Det er lite snø, og jeg lurer på om det går greit med skutertransporten. Beredskapsleder  Magne Ødegård kan fortelle at det stort sett har gått greit så langt.  Enkelte plasser er snøen ekstra bløt, og disse plassene må de passe på å styre unna.  Skiføret er det imidlertid ingen problemer med.  Det er bare å smøre med klister og kanskje holde seg mest mulig etter skuterløypene. 

Jeg har fått meg fortalt at det er ypperlig skiføre når en kommer over tregrensa. Jeg lurer  derfor på , om noen skal være uheldig og trenge hjelp -  er det mulig å komme opp lia med skuter?  Magne kan bekrefte at dette ikke har vært noe problem så langt, ialle fall ikke opp Vanglia.

Når det gjelder transport til hyttene, har de i år fått transportløyve nr. 2.  Dette har medført kort ventetid på transportoppdragene.   Det har vært færre transportoppdrag i år i forhold i andre påsker, noe som sikkert skyldes den seine påsken, og at folk er redd for lite snø og dårlig føre. 

Redningshunden Scorpio med eier og fører Rolv Marius var også på plass.  Scorpio og fører  har vært på kurs, og fått C-sertifikat.  Scorpio har fått halsbånd som bekrefter at han nesten fyller kravet til redningshund.  De er ikke helt utlærte enda.  Både B og A kurs med prøve gjenstår, men Scorpio, som fyller 1 år i morgen, har nok, med sitt rolige og gode lynne, gode forutsetninger for nå nå sine mål. 

Så langt har Røde Kors sin stab hatt rolige dager uten uheldige påsketurister som har hatt behov for hjelp.  Håper påsken fortsetter slik!

Når det gjelder veien inn til Vangshaugen er den også preget av mildværet de siste dagene.  Den er sporete og preget av at tæleløysing enkelte plasser, og er ellers hullete.

Mildværet ser ut til å fortsette, selv om gradstokken enkelte netter viser minusgrader. Så langt i påska har vi sett sola bare glimtvis, men skal vi tro værvarslingen, kommer sola for fullt langfredag.  Vi gleder oss til fullmånen natt til lørdag.

Jeg fortsetter å nyte påskedagene på hytta, og ønsker alle som gleder seg over lettkledde varme skiturer med klister under skia, en fortsatt riktig god påske.

 

Aud Lundli 

Flere artikler