Sunndalsporten har åpnet drivstoffpumpene

Stor fest ved Sunndalsporten - igjen - da det fredag 30.9 var offisiell åpning av drivstoffanlegget på Gjøra.

Vi skriver 30. september, og det er igjen duket til stor fest på Gjøra. 

Denne gangen er anledningen åpning av drivstoffanlegget i tilknyttning til Sunndalsporten.

Det har nå gått drøye 2 måneder siden ildsjelene på Gjøra inviterte til storstilt åpningsfest for Sunndalsporten. Inne i bygget finner vi nasjonalparksenter, frisørsalong og Jokerbutikk.

I tillegg finner vi både kaffekrok, en barnekrok og muligheter for å kjøpe kortreist mat.

Fredag 30.9 kl. 17.00 var det offisiell åpning ved en av Sunndalsportens store ildsjeler, Tommy Fossum. 

Det var snorklipping og blomsteroverrekkelse til de to som har vært superildsjelene for selve drivstoffprosjektet,  Gunnar Edvin Nisja og Asbjørn Gravem.  Det er ikke få dugnadstimer disse to har lagt ned i dette enkeltprosjektet. 

Både lokal veteranbilklubb, amcarklubb og tempoklubb var blandt de mange som møtte opp for å gjøre ære på det nye tilskuddet til Sunndalsporten.

Det vart Esso som tilslutt fikk avtalen med å lever drifstoff. Esso hadde fra før leveransen til de ulike gårdene i lokalmiljøet. Nå får disse muligheten til å fylle "rødiesel" ved pumpene i Sunndalsporten.                                                                                                                            I tillegg til avgiftsfri diesel er det selvfølgelig pumper for vanlig diesel og 95-oktan bensin.  Så her gjelder det å velge riktig pumpe.

Vinter og kulde nærmer seg, og neste gang tankene fylles, blir det med vinterdisel på dieseltanken.

Det er Sunndalsporten som eier og driver pumpeanlegget.  Det er bassert på selvbetjeningsprinsippet, med kortautomat som er programert for å bruke Visa og Mastercard. 

Som seg hør og bør ved store anledninger på Gjøra, ble alle ønsket velkommen inn i storstua i Sunndalsporten, hvor det ble servert kveldsmat - oppsmurt brødskive, grøt og vafler og stor bløtkake.  Serveringen var det Gjøra Bygdekvinnelag som sto bak.  Det er ikke ofte vi får serververing fra et så flott matbord, til og med med levende musikk, der alt var gratis. 

Her var det også muligheter til å få handle både lokalt handverk og andre produkter.

Den lokale kunstneren fra Gjøra, Gerd Bøklepp, har også kunst- og salgsutstilling i senteret.

Vi bøyer oss ydmykt, full av beundring, over hva lokalbefolkningen på Gjøra har fått til, og ønsker lykke til videre på veien mot nye mål.

Aud Lundli

Flere artikler