Vinteren kom for fullt i helga.

Snøen lavet ned i store mengder i helga.Pål Svisdal var raskt på plass med snøskuteren sin for å trappe fundament for å kjøre på skispor.

Vi skriver idag 17. mars 2014.

Snøen som vi lenge har ventet på, kom i helga. Det virket som vinteren og nedfall av snø skulle ta igjen alt det tapte i løpet at et døgn.

Fredag da vi dro på hytta var alt som vanlig. like sparsomt med skiføre som vi har hatt siden før jul. Yr.no varslet riktignok nedbør i form av snø, men jeg må innrømme - vi vart litt overrasket over mengden. 
I løpet av natta kom det ca 30 cm med tørr fin nysnø, og i løpet av lørdagen kom det nesten like mye.  Temperaturen var fin, rundt 3 minusgrader, og vinden stilnet i løpet av dagen.  Kort sagt deilig å være ute, men skituren vart ikke så lang.

Søndag lettet været, og det tok ikke lang tid før en snøskuter kjørte opp foran hytta.

Det var Pål og kona Gunn som, utrolig nok, allerede hadde startet arbeidet med å kjøre på fundament for skispor. 
Ingen lett oppgave i den løse snøen delvis på bart underlag.  De hadde hatt en litt strevsom tur fra Steinbrua og ut på Stortæla, men aktet å kjøre flere  ganger, og håpet på mere snø til uka slik at grunnlaget skulle bli fast og fint.  
Deretter skulle sporkallen festes bak skuteren.
Vi som gleder oss til gode skispor, kan bare håpe at Pål og værgudene samarbeider godt nå framover mot påske.

Det blir en litt annerledes skisportrasè denne vinteren enn hva vi tidligere har vært vant til.  I år blir skisporene kjørt ut fra Steinbrua, en runde ut på Stortæla og tilbake igjen.

Det blir ikke kjørt skispor fra Dalabrua denne vinteren.

Grunnen er at en grunneier har sagt fra at han ikke lenger tillater skuterkjøring over sin eiendom. Denne eiendommen ligger nesten midt i traseen fra Dalabrua fram til Vangshaugen, og det blir for arbeidssomt og kostbart å kjøre fram til denne eiendommen for så å kjøre tilbake, laste opp skuteren på bilhenger og kjøre til Vangshaugen - for så å kjøre på spor derfra. Dette er, kort fortalt, grunnen til at det i år bare blir kjørt fra Steinbrua..

Styret i hytteeierlaget har arbeidet i hele høst og vinter for å finne en løsning, nå håper vi Sunndal Kommune finner en løsning på denne floken.

Det kan nok bli en betydelig parkeringsutfordring fra mot påske. 

 

Grøa, den 17, mars 2012

Aud Lundli 

 

Flere artikler