Svøubotn

På jakt etter sjelfred og en flott fjellopplevelse? Svøubotn ligger der og venter på deg. Fiskestanga bør du ta med i sekken....

Parkeringsplassen ved Steinbrua er utgangspunktet. Herfra følger du turistløypa som går mot Raubergshytta. Først går du forbi Vangshaugen videre langs Storvatnet mot Svøu. De røde T-ene viser veg, først opp lia, så videre innover langs Svøus ville stryk. Ved det første vatnet  "Fremre vatnet" møter du stillheten, og et fantastisk utsyn. Legg deg i lyngen og nyt!

Følger du turistruta videre innover Svøubotnen, passerer du først Rundevatet og Storvatnet. Fisk kan du få i alle de tre vatna, og i elvene som går mellom dem. I det innerste vatnet, Støggvatnet som ligger ved foten av Støggløypet, er det ikke fisk. 

Fra Støggvatnet går stien bratt opp mot toppunktet på løypa mot Rauberghytta, på ca 1400moh, før det går ned i gjen mot Raubergtæla.

Flere artikler

 • Hælfjellet - utsikt så det held

  Knapt noko fjell som omkransar Grødalen kan by på betre utsikt enn Hælfjellet.

 • Vanghøa rundt.

  Å ta turen rundt Vanghøa er en lett tur for de aller fleste. Rik på opplevelser både på utsikt, blomsterprakt og fine fiskevann.

 • Heimfjellet - et tureldorado både sommer og vinter

  Heimfjellet er fjellpartiet mellom Grødalen og Sunndalen. Heimfjellet strekker seg fra Svorundtjønnin og Kollifjellet i øst og til Stoplan i vest.

 • Storvatnet - Fiskbuvatnet rundt

  Har du lyst på en kort, men fin tur i dalen, er en rundtur rundt Storvatnet og Fiskbuvatnet et godt alternativ.

 • Svartsnyta

  Der Grødalen er på sitt smaleste og høyeste, og der dalen svinger og åpner seg mot Stortæla, ligger et av de mest spennende områdene i dalen. Tre kilometer fra Steinbrua, like ved vannskillet ved Hammartjønna, starter stien mot Svartsnyta.

 • Svøubotn

  På jakt etter sjelfred og en flott fjellopplevelse? Svøubotn ligger der og venter på deg. Fiskestanga bør du ta med i sekken....

 • Løstølvatnet

  Turen opp til Løstølvatnet er relativt lett og gir mye igjen i form av utsikt i alle retninger. Et forfriskende bad etter oppstigningen kan kanskje også friste....